Haal het beste uit jouw Corporate Recruiter

04 March 2017

Your form has been successfully submitted.

Vandaag staan er zo’n 1800 corporate recruiter vacatures op LinkedIn. De vraag is echter veel groter dan het aanbod.

Hoe komt dit? Is Corporate Recruiter een knelpuntberoep?

Kennen we een te lage instroom van schoolverlaters? Beschikken kandidaten niet over de gevraagde vaardigheden? Of heeft het te maken met de specifieke arbeidsomstandigheden?

Corporate recruiters hebben het zwaar en daarin spelen de arbeidsomstandigheden een belangrijke rol. Recruiters staan vaak alleen op hun ‘eiland’ en krijgen niet de juiste tools aangereikt om te ‘overleven’. Ze rennen de hiring managers achterna voor een duidelijke jobomschrijving. Wanneer ze dan eindelijk over een - min of meer - concrete jobomschrijving beschikken, moeten ze deze gaan vermarkten.

Via betalende media belanden ze in een zee van vacatures, en wat onderscheidt hun vacature nu net van die anderen? Ze wagen daarnaast ook hun kans op niet betalende media, zoals 'Careersite'. Je weet maar nooit of de witte raaf zijn weg kan vinden naar jouw corporate website. Helaas zijn die inspanningen vaak verloren moeite aangezien de weg naar jouw vacature niet wordt gefaciliteerd.

Elke nieuwe vacature is een 'struggle', maar corporate recruiters zijn doorzetters. Telkens opnieuw zoeken ze naar innovatieve manieren om de juiste kandidaten aan te trekken. Maar wat werkt en wat niet? Hiring managers zijn op zoek naar talent, maar wat bedoelen ze hiermee? Ligt de ‘schuld’ bij de recruiter wanneer één van zijn kandidaten het bedrijf verlaat?

Corporate recruiters hebben nood aan de juiste tools om talent binnen te halen. De Corporate recruiter is ambassadeur voor jouw bedrijf dus biedt hem/haar ook de nodige ondersteuning.

Er bestaan zoveel fantastische tools om jouw corporate recruiter een handje te helpen. Van Recruitment Marketing tot Applicant Tracking, Employer Branding, enzovoort. Bovendien bieden deze tools jou de mogelijkheid om de gedane inspanningen te analyseren en bewuste keuzes te maken. Een investering in de juiste tool is een investering in je onderneming, je recruiter, je medewerkers en vraagt bovendien niet altijd extra budget.

Het is niet een kwestie van de beste corporate recruiter te vinden maar wel om jouw recruiter de beste tools aan te reiken.

Praat je hier graag over verder? Contacteer me: Elien.vandensteen@emeritis.com

Related articles

News
blog-img

September 3 2019

SAP SuccessFactors Q3 2019: What’s new?

We’ve explored the preview of the SuccessFactors Q3 release updates for you and made a selection of our favourite innovations. Before we dive into the most exciting release updates for Q3 we ...

read more
News
blog-img

July 3 2019

Life as an intern at Emeritis

The past 4 months, we welcomed 2 newbies to our crew: Lars & Dries, both students at the AP Hogeschool in Antwerp. They chose Emeritis for their internship and we are really happy they did :-...

read more
News
blog-img

June 18 2019

Employer Branding and the Employee Life Cycle

Employer branding is more than the communication flow from you, as an employer, to your future employee(s). Building a strong employer brand doesn’t stop after the contract has been signed,...

read more

'Emeritis' refers to 'Emeritis a Deloitte business'

© 2019 Wadsup. All Rights Reserved.